QUI SOM

Què és el CAADM?

El CAADM, Centre d’Acollida d’Animals Domèstics del Moianès, és un centre on s’acullen gossos abandonats que han estat recollits en set dels municipis del Moianès: Moià, Calders, Monistrol de Calders, Granera, Castellcir, l’Estany i Sant Quirze Safaja. Per altra banda, també acollim mascotes de persones que ja no es poden fer càrrec dels seus animals, per motius realment importants.

Quins objectius tenim?

Des del CAADM volem:

  • Educar i conscienciar de la tinença responsable d’animals, per tal d’evitar abandonaments, cries no desitjades, etc.
  • Aconseguir difondre els drets i deures que tenen tots els propietaris i posseïdors d’animals, per tal d’assegurar una bona qualitat de vida.
  • Sensibilitzar a la població en relació als animals domèstics i així aconseguir consciència social sobre els animals abandonats per tal d’aconseguir més adopcions.

Metodologia amb els animals acollits

Quan qualsevol animal arriba al CAADM:

  • Se’ls hi realitza una revisió veterinària completa, que inclou la realització de la prova de la leishmaniosi per gossos. Els animals són desparasitats, vacunats i esterilitzats. Per últim, s’identifiquen els animals amb el microxip.
  • Custòdia dels animals al CAADM: durant la seva estància al centre, s’intenta que els animals es socialitzin entre ells i amb les persones. Per això, se’ls treu a passejar i a jugar assíduament, aprenen a tenir relacions amb nens i els voluntaris i altres animals.
  • Adopció dels animals: assessorament de les famílies i ajuda en el procés d’adopció.

Col·labora amb nosaltres

Per col·laborar com a voluntari en el CAADM pots fer-ho omplint aquest formulari:  formulari voluntari.

Hi ha una normativa per a fer-se voluntari en el centre d’acollida d’animals domèstics del Moianès. Més informació.