ADOPTAR

Estàs buscant un company molt especial?

Adoptar

Adoptar un animal és una acció que ha d’estar molt ben pensada i cal tenir en compte molts aspectes. Un animal té unes necessitats bàsiques del dia a dia, com ara sortir a passejar dos o tres cops al dia, tenir menjar i aigua disponible, viure en un hàbitat net i amb suficient espai, etc.

També cal pensar que els gossos i gats tenen una mitjana de vida de 15 anys i això vol dir que ens hem de plantejar que la nostra vida quotidiana pot anar canviant i l’animal ha de seguir amb nosaltres, per a ells un canvi de família comporta un trauma que de vegades no és recuperable. Per tant cal estar molt segur a l’hora d’adoptar un animal i tenir molt clar on el deixarem si marxem de vacances i no ens el podem emportar, també tenir previst el pressupost necessari en cas de sorgir una urgència veterinària.

Però l’adopció també comporta tenir un amic fidel per tota la vida, que sempre estarà al teu costat, tan en els moments difícils com en els més feliços. Adoptar un animal vol dir augmentar el nombre de membres de la teva família, perquè ell ha de ser un més dins la família.

Si vols adoptar un animal del CAADM només has de venir al centre i t’aconsellarem, segons la teva situació de l’animal que més s’adaptarà a tu i a la teva vida, podràs comprovar el seu caràcter portant-lo a passejar, jugant amb ell… Pensa que un animal abandonat sempre és més agraït i t’ho demostrarà.

Amb l’adopció podràs gaudir d’un animal vacunat, desparasitat, esterilitzat, identificat amb microxip i en bon estat de salut, per un import mòdic.

Normativa actual de la tinença de gossos, gats i fures en format pdf.

Enllaç al tríptic protecció d’animals en format pdf.

Consells

A continuació trobareu consells per a doptar un gos o un gat. Consulteu la guia de l’adoptant:

Adoptar un gos adult (text en castellà)

Adoptar un gosset (text en castellà)

Adoptar un gat adult (text en castellà)

Adoptar un gatet (text en castellà)

QÜESTIONARI PREADOPCIÓ

L’objectiu d’aquest qüestionari és trobar l’animal que encaixa més a la vida de la persona que el pretén adoptar, de manera que els dos siguin feliços després de l’adopció, i també comprovar que la persona interessada en adoptar seria un bon adoptant.

Si us plau, ompliu el següent qüestionari, hi podeu accedir des d’aquest LINK:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeSqMWX1DWQoZYlrkbHJLfPghkC86pkY6elrIcpEIQ9aFiwSg/viewform?usp=sf_link